Menu Sluiten

‘Operatie Gaza’ Nieuwe inzamelingsactie voor het Essalaamziekenhuis in Khan Younis, Gaza.

Operatie Gaza

In de Palestijnse Gazastrook  probeert de bevolking van 2 miljoen Palestijnen te overleven. Opgesloten achter muren en prikkeldraad met Israëlische scherpschutters die op iedereen schieten die volgens hen het afscheidingshek te dicht nadert. Ook wordt Gaza nog regelmatig gebombardeerd door Israëlische gevechtsvliegtuigen.

Tekort aan eerste levensbehoeften

In Gaza is er door deze blokkade een tekort aan alles, ook aan eerste levensbehoeften zoals schoon drinkwater en elektriciteit. Volgens de VN is de Gazastrook zo goed als onleefbaar en volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is 97% van het water in Gaza niet drinkbaar.

De ‘Grote Mars van de Terugkeer’

Tijdens de `Grote Mars van de Terugkeer’ demonstreren de Palestijnen in Gaza  voor hun recht op terugkeer en voor het beëindigen van de blokkade door Israel.  Sinds het begin van de demonstraties op 30 maart 2018 zijn in anderhalf jaar tijd meer dan 300 Palestijnen in Gaza vermoord, het merendeel door sluipschutters van het Israëlische leger die met scherp schieten op  ongewapende demonstranten. Ook journalisten en medische hulpverleners  zijn doelwit van de sluipschutters.

Het Dar Essalaamziekenhuis

Het Dar Essalaamziekenhuis behandelt  iedere week gewonde demonstranten maar heeft nu dringend behoefte aan een anesthesieapparaat.  Zonder dit apparaat kunnen zij niet opereren.  Vandaar dat wij een project gestart zijn om hierin te voorzien. De naam van ons nieuwe project is: ‘Operatie Gaza’, zodat  chirurgen in Gaza levensreddende operaties kunnen uitvoeren. Niet alleen belangrijk voor gewonde demonstranten maar ook voor patiënten die een andere operatie moeten ondergaan. Wij hopen op uw steun hiervoor.

Ook Wilde Ganzen ondersteunt ook dit maal ons project en zal de opbrengst met 50 % verhogen. De kosten voor het anesthesieapparaat zijn € 30.000.