Menu Sluiten

Over Ons

Rotterdam voor Gaza is een initiatief van maatschappelijke organisaties, kerken en politieke partijen die elkaar vinden in de verontwaardiging over de bezetting van de Palestijnse gebieden, de schending van de mensenrechten op de Westoever en in de Gazastrook.

Door middel van verschillende acties informeren wij Rotterdammers over het dagelijks leven van mensen in de Gazastrook en brengen mensen uit Rotterdam en uit Gaza met elkaar in contact.

Wij streven naar een rechtvaardige en vreedzame oplossing van de Israëlisch-Palestijnse kwestie waarbij de rechten en belangen van burgers centraal staan. Onze uitgangspunten zijn het internationale recht en de mensenrechten.

Rotterdam voor Gaza werkt samen met:

Aydoun,  SP RotterdamPvdA Rotterdam, Groen Links RotterdamNIDA, Palestina Komitee Rotterdam, Nederlands Palestina KomiteeEen Ander Joods Geluid (EAJG), Platform Islamitische organisaties Rijnmond (SPIORR), Stichting MeSam,  Stichting Palestina, Stichting Palestijnse vrouwen in Nederland, Stichting Wi Masanga,  Diaconaal Centrum Pauluskerk, Het Palestijnse Huis, Werkgroep PaIs en Youth for Palestine.