Menu Sluiten

Noodhulp voor het Dar Essalaamziekenhuis

Het Dar Essalaamziekenhuis in Khan Younis (Gaza) vraagt onze hulp. Ze hebben dringend extra geld nodig zodat ze alle gewonden van de Israëlische bombardementen van medische zorg kunnen voorzien. Gelukkig hadden we nog geld in kas en konden we direct € 5.500 overmaken. Wil je ook een bijdrage leveren? Je kunt op 2 manieren doneren:

Op rekening NL94 INGB 0006360364 van Stichting Palestina Rotterdam o.v.v. noodhulp Gaza of online:

Steun Noodhulp voor het Dar Essalaamziekenhuis in Gaza. Kom in actie en doneer online • Geef.nl

(ga op de link staan en klik, dan zit je gelijk op de site).

De vernietigende bombardementen door Israëlische gevechtsvliegtuigen op Gaza  hebben hun werk gedaan.  Duizenden gebouwen zijn beschadigd waaronder 29 gezondheidscentra en 57 scholen. Daarnaast zijn er huizen en hele woontorens totaal ingestort. De balans na de 11 dagen durende aanval op Gaza in mei 2021.

247 doden waaronder 66 kinderen is het onbeschrijfelijke leed waar de bevolking in Gaza mee te maken heeft, net als 1417 gewonden waaronder 412 kinderen. 

Voor de opbouw van huizen, wegen en andere infrastructuur is veel geld nodig. Ook voor ziekenhuizen die de gewonden moeten opereren en verzorgen. 

U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer NL94 INGB 0006360364 t.n.v. Stichting Palestina Rotterdam o.v.v. ‘Noodhulp voor Gaza’.  Of doneer online op: 

https://www.geef.nl/nl/doel/stichting-palestina/over-ons

De stichting is ANBI erkend; uw giften zijn aftrekbaar voor de belasting.