Menu Sluiten

Licht voor Gaza Afgerond!

Bedankt! Campagne Licht voor Gaza is succesvol afgesloten!

In minder dan twee jaar –en met de steun van Wilde Ganzen- is het gelukt om ook het tweede deel van de campagne Licht voor Gaza te voltooien. En is het ziekenhuis nu in grote mate onafhankelijk van de haperende –want voor een groot deel door Israëlisch geweld vernietigde elektriciteitscentrale; èn van de dure import van dieselolie voor stroom-aggregaten.

Een sprankje licht uit Nederland voor de zo zwaar geteisterde Palestijnse bevolking van de Gazastrook. In een tijdperk, waarin niet alleen de internationale belangstelling voor de Palestijnse zaak lijkt te tanen; maar ook de Israelische bezettingsmacht dag in, dag uit ongeremd etnische zuivering verder doorvoert. Door land te confisqueren, huizen op te blazen, nederzettingen te stichten en uit te breiden, rechten in te perken, en, vooral in de Gazastrook, dodelijke beschietingen uit te voeren. Met kennelijke en stilzwijgende instemming van de internationale gemeenschap; althans de regeringen van de belangrijkste landen – westerse zowel als niet-westerse.

 

De campagne Licht voor Gaza kon een succes worden door de steun van de vele honderden mensen in Nederland die meehielpen bij collectes in Rotterdam, maar ook in Amsterdam; filmavonden organiseerden, of een Iftar maaltijd tijdens de Ramadan; bijeenkomsten en manifestaties, zoals die ter herdenking van de Nakba voor hun rekening namen; of gewoon geld doneerden op de bankrekening van de Stichting Palestina. Onze dank daarvoor.

Een nieuwe Campagne:

Na het succes van dit campagne gaat Rotterdam voor Gaza door. De situatie in Gaza is nog steeds slecht. Het Dar Essalaam ziekenhuis heeft nu stroom maar een groot deel van het apparatuur waarmee gewerkt wordt is sterk verouderd. Hierdoor moeten belangrijke operaties uitgesteld of gecanceld worden. Omdat elk mens recht heeft op goede zorg, hebben we een nieuw project opgezet, namelijk: Operatie Gaza. 

Met Operatie Gaza wordt geld ingezameld voor de aanschaf van een nieuw anesthesieapparaat in de operatiekamer van het Dar Essalam ziekenhuis. Dit moet toch lukken? 

Hieronder nog een aantal foto’s van het succesvolle project ”Licht voor Gaza”.