Menu Sluiten

WAKE voor GAZA

Datum: Vrijdag 22 Augustus, 2014  20.00 uur
Locatie: het Steiger, Hang 18.

Stop de Bezetting!
Stop de Blokkade!
Wees solidair met mensen in Gaza!

Met deze drie leuzen vraagt Rotterdam voor Gaza aandacht voor de verschrikkelijke situatie waarin de inwoners van Gaza zich bevinden. Hun lijdensweg begon niet op 8 juli, de eerste dag van massale bombardementen door het Israëlische leger, ook niet 7 jaar geleden toen de grensovergangen vanuit Egypte en Israël werden geblokkeerd maar meer dan 66 jaar geleden. 80 procent van de Palestijnen in Gaza is vluchteling of stamt af van de vluchtelingen die vanaf 1948 verdreven zijn uit Israël. Gaza is bovendien nu al zeven jaar de grootste openluchtgevangenis ter wereld. Sinds het begin van de blokkade zijn er grote tekorten aan de meest basale goederen waaronder medicijnen.

Situatie Gaza dramatisch

De Israelische militaire campagne heeft de situatie in Gaza dramatisch verergerd. Op 8 augustus was de stand (VN): 1922 doden, waarvan 1407 burgers waaronder 448 kinderen. Er is sprake van een electriciteitscrisis, een enorm vluchtelingenprobleem en groot gezondheidsrisico. Ziekenhuizen zijn overvol en ook medisch personeel wordt hard getroffen door de bombardementen.

Steun ziekenhuis 
Rotterdam voor Gaza heeft goede contacten met het Essalaam ziekenhuis in Gaza. Op dit moment is er vooral behoefte aan medische goederen, specifiek zogenaamde medicijnentassen waarmee mensen thuis behandeld kunnen worden aangezien de ziekenhuizen momenteel overvol zitten.
Steun de Slachtoffers en doneer op NL94 INGB 0006 3603 64, t.n.v Stichting Palestina o.v.v. GAZA

Stop blokkade

De mensen in Gaza willen niet afhankelijk blijven van hulp. Een staakt het vuren en humanitaire hulp is niet genoeg. Europa moet druk uitoefenen dat er snel een einde komt aan de blokkade.