Menu Sluiten

Where Should The Birds Fly?

Geschreven: 20 mei, 2014

Woensdag 4 juni;
Leeszaal Rotterdam West

Rijnhoutplein 3, 3014 TZ Rotterdam
Entree is gratis.
Inloop 19:30
Film 20:00

Rotterdam voor Gaza organiseert een vertoning van de docu Where Should The Birds Fly in aanwezigheid van de maakster Fida Qishta. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen en debat. De voertaal is Engels maar voor wie het lastig vindt zich in het Engels te uiten kan er worden vertaald.
De bijeenkomst is gelijk ook de aftrap van de campagne “Licht voor Gaza“.

Over de film

Where Should The Birds Fly is de eerste film gemaakt over de Gazastrook door Palestijnen die de realiteit van de Israëlische belegering en de blokkade van deze kleine enclave.
Het is het verhaal van twee jonge vrouwen, Mona Samouni nu 12 jaar en de filmmaker, Fida Qishta 27, Die de geest vertegenwoordigen en de toekomst van de Palestijnen.
De film toont de kracht en hoop, de menselijkheid en humor die bloeit onder de bevolking van Gaza. Weinig films tonen zo persoonlijk en krachtig de invloed van moderne oorlogsvoering en sancties op de bevolking.

Over de maakster

Fida Qishta is geboren en getogen in Rafah, Gaza. Ze begon haar film carrière als een bruiloft videograaf , en al snel begon ze te werken met de internationale mensenrechten organisatie Appendice in Gaza en het documenteren van het dagelijks leven onder bezetting.Haar videoreportages van Operation Cast Lead werden gepubliceerd in de Britse krant The Guardian en in het weekblad , The Observer.
Fida richtte The Life -Maker ’s Centre , Rafah , Gaza  op. Ze was de manager en een leraar op deze gratis voorziening voor 300 kinderen die getroffen zijn door oorlog . Het centrum bleef een veilige ruimte om te spelen, voor zorg en het biedt begeleiding en Engelse les.

Hieronder vindt u een trailer van de film.