Menu Sluiten

Donderdag 27 juli Manifestatie en kinderactiviteiten op het Grote Kerkplein

De Freedom Flotilla vaart dit jaar voor de kinderen van Gaza. Zij doen dit om bewustzijn te creëren over Israëls illegale en onmenselijke bezetting en blokkade van Gaza. De Flotilla vraagt aandacht voor de ernstige gevolgen die deze voortdurende misdaad tegen de menselijkheid heeft voor de kinderen en jongeren in Gaza die de toekomst van Palestina vertegenwoordigen.

Daarom organiseren wij op donderdag 27 juli een manifestatie die vooral gericht is op kinderen. Zo kunnen zij een tekening of schilderij maken voor de kinderen in Gaza en ook kunnen ze een wens voor de kinderen in Gaza opschrijven en hiermee op de foto gaan. Al deze uitingen zullen in Gaza bij de kinderen aldaar terecht komen, een vorm van solidariteit van kind tot kind.

 

 

Daarnaast zijn er verschillende workshops en een voorleesshow voor kinderen van 2 t/m 8 jaar waarin de kinderen actief meedoen om het verhaal uit te beelden. Verder:

Workshop over kinderrechten

Workshop video’s maken (neem wel je mobiel mee).

Workshop Dabke dansen 

 

 

 

Workshop schilderen.

Ook dopen we op deze dag het Grote kerkplein om tot Gazaplein.

Voor de volwassenen zijn er informatiestandjes van o.a. BDS Nederland en Plant een olijfboom (je kunt een olijfboom in Palestina sponsoren). Sprekers van de Freedom Flotilla boot.

Kraampjes om Palestijnse producten te kopen van het Palestina Komitee en van Fairtrade Palestine

En ten slotte zijn er lekkere Palestijnse hapjes, koffie, thee en limonadesiroop.