Menu Sluiten

Operatie Gaza deel 2: Het verbeteren van de operatiekamer

Deze maand (maart 2021) kregen we bericht uit Gaza dat het medisch apparaat waar wij (Stichting Palestina en Rotterdam voor Gaza) aan hebben bijgedragen, uit Duitsland is gearriveerd.

Voor de aanschaf van deze C-arm kwam het Dar Essalaamziekenhuis €25.000 te kort.  Onze actie ‘Operatie Gaza ‘ voor het anesthesieapparaat voor de operatiekamer  had gelukkig zoveel donaties van gulle gevers opgeleverd dat wij wederom met de steun van Wilde Ganzen deel 2 van ‘Operatie Gaza’ konden uitvoeren, het verbeteren van de kwaliteit van de operatiekamer.

 

 

Alles uitpakken

Een C- arm is een medisch apparaat dat wordt gebruikt om röntgenfoto’s te maken.  Het apparaat is een cruciaal onderdeel van de dagelijks routine in een ziekenhuis  en  wordt  gebruikt door specialisten op het gebied van o.a. chirurgie, cardiologie en traumatologie. Dit apparaat biedt  onmiddellijk een röntgenfoto zodat artsen direct kunnen zien wat er aan de hand is.

Alles klaar

De naam C-arm komt door de c-vormige arm die wordt gebruikt om de röntgenbron en de röntgen detector met elkaar te verbinden.

De C-arm

Het Dar Essalaamziekenhuis kan hiermee de zorg aan de bevolking in Gaza weer een klein beetje naar een hoger plan tillen. Hard nodig voor een volk dat al meer dan 15 jaar opgesloten zit door de hermetische blokkade door Israël en Egypte.