Menu Sluiten

Nu online: 1000 Palestijnse films

Cinema Palestina Werkgroep heeft haar database met zo’n 1000 Palestijnse films gelanceerd, zie www.palestinecinema.com

Het grootste deel van de films zijn films van regisseurs met een Palestijnse nationaliteit/achtergrond. Er zijn echter ook goede films gemaakt door andere regisseurs, waaronder Nederlandse en joods-Israëlische. Het uitgangspunt om opgenomen te worden in de database  is of de film een bijdrage levert aan het verduidelijken van de situatie van de Palestijnen.

Om de database breed toegankelijk te maken is hij Engelstalig. Iedereen die geïnteresseerd is kan nu dus naar films over dit onderwerp zoeken: zowel documentaires als fictie-films, en van korte (shorts) tot avondvullende (feature) films.
Het doel is dat zoveel mogelijk mensen door het zien van deze films – waar en hoe dan ook – een beter beeld van de Palestijnse werkelijkheid krijgen, dit als tegenwicht voor de mondiaal gebrekkige berichtgeving in de media.

Van elke filmtitel vermeldt de database: naam regisseur, duur en onderwerp van de film, en jaar van uitkomen. Indien deze te vinden was, wordt er (na een klik op de titel) een uitgebreidere filmbeschrijving zichtbaar, plus een link naar een trailer en/of (soms) volledige versie. De filmtitels zijn alfabetisch geordend, met daaraan voorafgaand de met cijfers beginnende titels. Ook kun je films opzoeken via Search door zoektermen in te vullen.

In de rubriek News staat informatie over toekomstige filmfestivals met Palestijnse films etc.

De database wordt zoveel  mogelijk up-to-date gehouden en aangevuld. Mocht je films missen of andere informatie hebben, mail dan naar de Cinema Palestina werkgroep:  palcin@nullxs4all.nl