Menu Sluiten

Onze nieuwe campagne: Water voor Beit Ummar

Omgeven door zes illegale nederzettingen ligt Beit Ummar een stadje van amper 20.000 inwoners in een agrarische omgeving op de Westelijke Jordaanoever.

Het merendeel van de bevolking is voor hun inkomen afhankelijk van landbouw. Landbouwgrond is er voldoende maar het kan nauwelijks bewerkt worden door o.a. een gebrek aan water. Israël beheert al het water en de Palestijnen krijgen daar nauwelijks een deel van. Toch is het belangrijk dat hun land bebouwd wordt en niet alleen om van te leven maar ook om hun aanspraak op hun land te bevestigen. Israël kan het land anders eenvoudigweg tot staatseigendom verklaren en dan zijn de Palestijnen hun land kwijt. Dit gebeurt de afgelopen decennia al aan de lopende band op de gehele Westelijke Jordaanoever.

 

Onze nieuwe  campagne heeft als doel om de boeren in Beit Ummar te helpen om voldoende watervoorraden te verkrijgen om hun land te bebouwen  De laatste fase is het neerzetten van eenvoudige kassen om de gewassen te beschermen tegen weersinvloeden.  Op deze manier kunnen de bewoners van Beit Ummar en omliggende dorpen hopelijk beter in hun levensonderhoud voorzien en hun eigendommen beschermen.

Doet u ook mee?

Voor de eerste fase van deze campagne gaat het om een bedrag van € 36.000  Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening:  NL94INGB0006360364 van Stichting Palestina in  Rotterdam o.v.v. Water voor Beit Ummar.

Wilde Ganzen steunt onze campagne ook weer. Voor iedere euro die we ophalen, legt Wilde Ganzen de helft erbij.

 

 

 

 

De landbouwgrond rondom Beit Ummar.