Menu Sluiten

Bezoek uit Gaza ontvangen in Rotterdam

Op zaterdag 26 februari 2022 ontving Rotterdam voor Gaza in het cultureel centrum Al Quds 2 gasten uit Gaza.

Sady Dabor directeur van de Stichting Takween in Jabalya-Nazla met wie we afgelopen herfst hebben samengewerkt aan het project voor hulp aan getraumatiseerde kinderen en hun ouders. Meegekomen op de reis was ook  Rasem  Masood gemeenteraadslid . De burgemeester van Jabalya-Nazla mocht Egypte niet verlaten dus was hij er helaas niet bij. Afspraken tussen Israel en Egypte zorgen ervoor dat Israel bepaalt wie mag reizen naar het buitenland en wie niet.

Onze 2 gasten waren eerder een aantal dagen in Groningen met wie de stad Jabalya al een lange vriendschapsband  heeft. Die middag was er een gezellige opkomst met geïnteresseerden die luisterden naar de toespraken van Sady en Rasem. Ook werden er vragen beantwoord.

De bezoekers konden  hun solidariteit uitdrukken door Palestijnse dadels en Palestijnse olijfolie te kopen van ‘Fairtrade Palestine.nl’. Fairtrade Palestine is dit jaar gestart met de verkoop van Palestijnse producten om daarmee de Palestijnse kleine boeren de kans te geven op de Nederlandse markt te verkopen en daarmee hun inkomen te vergroten.

 

 

 

 

 

Aan het einde van de bijeenkomst was er een heerlijke Palestijnse  lunch en kon er informeel verder met elkaar gesproken worden. Het was een geslaagde middag.