Menu Sluiten

Kinderen van Gaza

Alle kinderen op de wereld hebben recht op een kindertijd volgens het VN verdrag inzake de Rechten van het kind. Maar Palestijnse kinderen groeien op onder een militaire bezetting, blokkade en geweld. De trauma’s van kinderen in Gaza In Gaza wonen twee miljoen Palestijnen, meer dan de helft van hen zijn kinderen. Zij leven afgesloten van de rest van de wereld door de blokkade van Israël en Egypte. Daarnaast hebben ze afhankelijk van hun leeftijd één of meerdere grote Israëlische militaire offensieven meegemaakt. Zo werden in 2014 meer dan 500 kinderen gedood door Israëlische bombardementen. Na de laatste Israëlische aanvallen van mei 2021 bleek dat 91 % van de kinderen in Gaza aan een psychisch trauma leed. Kinderen hebben te maken met het verlies van familieleden en vriendjes. Ze hebben doodsangsten uitgestaan bij de bombardementen. Dat trauma gaat niet vanzelf over, de psychische impact van de oorlog blijft hangen in de hoofden van de kinderen en heeft nog jarenlang zijn uitwerking. Depressie en onzekerheid zijn de meest voorkomende problemen bij de kinderen in Gaza. Als gevolg van het trauma hebben kinderen klachten zoals nachtmerries, in bed plassen en schoolproblemen. Rotterdam voor Gaza steunt de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen in Gaza. Steun kan, door de blokkade, alleen door geld over te maken. Dat geld gaat naar hulp aan kinderen die getraumatiseerd zijn maar ook naar projecten die ervoor zorgen dat kinderen kunnen spelen. Organisaties die we steunen:  Takween in Jabaliya (psychologische hulp aan getraumatiseerde kinderen en hun ouders)  PFP_ Playgrounds for Palestine (speeltuin voor het Al Amal weeshuis in Gaza stad)  Moeder en kind centrum in Khan Younes

 

Eerste zending noodhulp

Ook Gaza is getroffen door het Coronavirus en het Dar Essalaamziekenhuis  heeft dringend beschermende middelen zoals mondkapjes nodig om te voorkomen dat besmettingen zich snel verspreiden door het overbevolkte Gaza.  Dit zou leiden tot rampzalige gevolgen voor de Palestijnen  in Gaza waar de medische situatie toch al veel te wensen over laat, dankzij de al meer dan 15 jaar durende blokkade door Israël. 

Steun dus deze actie en geef op ons bankrekeningnummer of doneer online via onderstaande link:

https://www.geef.nl/nl/actie/hulp-aan-het-dar-essalaamziekenhuis-in-gaza/goed-doel

 

In het jaar 2020 hebben wij 3 keer een bedrag kunnen overmaken zodat het ziekenhuis beschermende materialen en desinfecterende middelen kon kopen. Dit ter bescherming van het personeel zoals de verpleegkundigen en de artsen. Maar ook ter bescherming van de vele patiënten die  het ziekenhuis bezoeken. Zolang de pandemie niet verslagen is, zullen deze extra middelen nodig blijven. U kunt dus nog steeds doneren via bovenstaande link of rechtstreeks op de rekening van Stichting Palestina NL94INGB0006360364 onder vermelding van Covid noodhulp. 

De stichting is ANBI erkend uw gift is aftrekbaar voor de belasting