Menu Sluiten

Donaties goed besteed in Gaza

In het jaar 2020 hebben wij als Rotterdam voor Gaza maar 3 keer kunnen collecteren voor onze Campagne ‘Operatie Gaza’ voor een anesthesie apparaat voor de operatiekamer van het Dar Essalaamziekenhuis. Collecte december 2020

Toch is het gelukt om de € 30.000 bij elkaar te krijgen met name door onze acties op sociale media, de website Geef.nl en de oproepen die we deden bij bevriende organisaties. Zo plaatste het  Nederlands Palestina Komitee meerdere oproepen op hun site en op Facebook.  De oproep  tijdens de Ramadan door Nida  om te doneren leverde een groot bedrag op en tenslotte liep Enes Yigit van Denk een sponsorloop van Rotterdam naar Amsterdam waarmee hij een fors bedrag ophaalde.

Anesthesieapparaat komt aan in het ziekenhuis

Gelukkig werden we ook weer gesteund door  Wilde Ganzen die het opgehaalde bedrag verhoogde met 50 %.

Covid-19

Het jaar 2020 was ook het jaar waarin Covid-19 genadeloos toesloeg zo ook in Palestina. Naast onze campagne ‘Operatie Gaza’, startten we daarom een andere actie om het ziekenhuis in Gaza te kunnen ondersteunen met een bedrag om de coronacrisis te lijf te gaan.  Als eerste konden we uit de pot noodhulp van  Stichting Palestina € 5000 overmaken voor de aanschaf van o.a. beschermingsmaterialen en desinfecterende middelen. Later konden we in samenwerking met Wilde Ganzen een groter bedrag overmaken en einde van dit jaar is er nog  een wat kleiner bedrag  naar het ziekenhuis overgemaakt.

Met de actie voor hulp bij de bestrijding van Covid-19 blijven we doorgaan, want de pandemie is voorlopig nog niet ten einde.

Van het ziekenhuis ontvangen we altijd de bevestiging dat het bedrag dat per bank overgemaakt is naar de rekening van het ziekenhuis, daar ook daadwerkelijk is aangekomen. Na verloop van tijd ontvangen we dan de verantwoording waar het geld aan besteed is en foto’s van de gekochte materialen en/of de apparatuur.

Iedere cent gedoneerd in Nederland gaat rechtstreeks naar het ziekenhuis in Gaza.

Dank aan alle mensen die gedoneerd hebben, namens het Dar Essalaamziekenhuis  en namens de bevolking van Gaza die zo zwaar getroffen is door de inhumane belegering door Israël waardoor de economie en de gezondheidszorg op instorten staat.  Het is voor de mensen in Gaza belangrijk om te weten dat er mensen in de wereld zijn die hen niet vergeten en die zich hun lot aantrekken.