Menu Sluiten

Dar Essalaam Ziekenhuis

Het Dar Essalamziekenhuis is een ziekenhuis zonder winstoogmerk. Het is opgericht in 1995 in Khan Younis, het zuiden van de Gazastrook. Het is een uniek ziekenhuis dat de bevolking in het zuiden van Gaza verschillende medische diensten levert.

 In het ziekenhuis werkt men 24 uur per dag en er zijn 80 mensen in dienst.

‘Arme Patiënten Fonds’

Het ziekenhuis bekommert zich om de arme en behoeftige patiënten die veel te lijden hebben onder de zware omstandigheden waarin zij moeten leven. Daarom heeft het ziekenhuis het ‘Arme Patiënten Fonds’ in het leven geroepen om daarmee arme patiënten te behandelen en hen gratis medicijnen te verstrekken.  Het fonds krijgt zijn geld voornamelijk van charitatieve instellingen en personen. Dit fonds heeft sinds de oprichting in 2000 al vele duizenden patiënten geholpen. Onder andere met dank aan onze donateurs! 

De afdelingen van het ziekenhuis:

1. Receptie en spoedeisende hulp: hier ontvangt men patiënten en spoedeisende zaken 24 uur per dag.

2. Gespecialiseerde afdelingen: het ziekenhuis beschikt over verschillende specialistische afdelingen (b.v. cardiologie, gynaecologie, algemene heelkunde, tandheelkunde, chirurgie),  waar deskundig personeel werkzaam is en  waar sinds de oprichting honderdduizenden patiënten zijn  geholpen.

3. Chirurgische afdeling: er zijn 2 operatiekamers met moderne apparatuur. Gekwalificeerde chirurgen voeren hier verschillende soorten operaties uit.

4. Endoscopie afdeling: voor zowel urologie als  gastroscopie voor het spijsverteringskanaal met een chirurgische  eenheid.

5. Radiologie afdeling: hier beschikt men over een röntgenapparaat en een echografie

6. Laboratorium: hier worden allerlei tests uitgevoerd (bloed, urine, zwangerschapstests e.d.)

7. Apotheek: deze heeft vele medicijnen voor de patiënten tegen lage kosten

8. Verloskamer: hier werkt men 24 uur per dag onder supervisie van een gekwalificeerde gynaecoloog.

9. Tandheelkunde: hier werken gediplomeerde tandartsen en maandelijks komen hier honderden mensen voor het vullen van gaatjes, kiezen trekken en andere behandelingen.

10 Interne afdeling: er zijn 16 bedden, 8  voor mannen en 8 voor vrouwen.  Er is een airco aanwezig.